Vandring i den norske fjellheimen

Vandringer i fjellet kan by på fantastiske opplevelser, enten man gå alene, sammen med venner eller sammen med familien. Norge har store og rike fjellområder over hele landet.

hiking_94696180

Dagstur

Som regel kan man lett ta en dagstur i fjellet. Bor man et stykke fra fjellet, kan man kjøre til en parkeringsplass og gå derfra. Toppturer er populært, og dersom man velger en familievennlig topptur, kan hele familien bli med. Ta med niste, kamera og godt humør.

Overnattingstur

Skal man oppleve den villeste fjellheimen, må man som regel overnatte i fjellet. Dette kan være en helt fantastisk opplevelse, spesielt dersom været er fint. Stillheten og naturopplevelsene kan overvelde enhver, og man lærer til og med å sette mer pris på livet og naturen.

Hytte eller telt

Om man velger å overnatte i hytte eller telt, er både en smakssak og et spørsmål om tilgang. Har man egen hytte, er den et fint utgangspunkt for fjellturer. Hvis man vandrer i et område med mange turisthytter, er det også lett å finne et overnattingssted. Men hvis man skal til et fjellområde med få eller ingen hytter, må man selvsagt sove i telt. Mange velger å sove i telt selv om det finnes hytter.