Trening på vinterstid

Vinter, snø og kulde er ingen unnskyldning for å sitte innendørs og late seg. Kom deg ut i frisk luft, det gjør godt både for kropp og sjel.

4398494-winter-trail-running

Trening for kropp og sinn

Trening er faktisk ekstra viktig om vinteren. Fysisk trening holder ikke bare kroppen i form, treningen kan også forhindre depresjoner og tungsinn om vinteren. Mange opplever at når de trener gjennom vinteren, så blir den kalde årstiden lettere å komme seg gjennom.

Gode treningsformer om vinteren

Man kan fint jogge også om vinteren. En god løsning er å få satt inn pigger i et par gamle joggesko, eller man kan jogge på godt strødde veier. Alternativt kan man ta en rask spasertur. Er det snø, kan man finne fram skiene. Man trenger ikke å gå langt for å trene. Noen runder i lysløypa kan gi god trim. Er det glatt, kan man også ta fram sparkstøttingen. Den gir god trening.

Kle deg riktig

Det er viktig å kle seg godt når man trenger om vinteren. Man skal ikke fryse, men man skal heller ikke svette seg gjennomvåt. Da blir man i hvert fall frossen. Velg ull eller superundertøy innerst. Ta deretter på ett eller flere lag utenpå.