Snowboardkonkurranser

Snøbrettet har en lang historie, men snøbrett ble ikke kjent i Norge før på slutten av 1970-tallet. I dag har Norge derimot mange internasjonale topputøvere innen ulike grener av snøbrett. Det konkurreres innen flere grener:

snowboard_240903976

EvrenKalinbacak / Shutterstock.com

Slopestyle

I denne konkurransen kjører utøverne nedover en løype som er utstyrt med hopp og rails. Utøverne skal gjøre triks på veien og ha flyt i gjennomføringen. Stil er viktig. Utøverne får ofte kjøre 2 eller 3 ganger for å skaffe flest mulig poeng.

Big Air

I denne konkurransen skal utøverne hoppe fra et høyt hopp og gjøre triks i lufta. Konkurransen kan av og til ha andre elementer etter hoppet.

Halfpipe

Halfpipe ligner et slag halvt rør. Utøverne kjører fra side til side nedover, og utfører hopp og triks på veien.

Boarder-cross

Boardercross går ut på å kjøre nedover en løype med hopp og krappe svinger. Alle deltakerne kjører sammen, og det kan føre til uhell og fall. Ofte deles konkurransen inn i grupper, der de beste fra hver gruppe går videre til neste runde.

Andre snøbrettkonkurranser er Big Mountain, Rail Jam og Racing. Racing kan sammenlignes med alpint, ettersom utøverne kjører mellom porter. Det kan også kjøres parallellslalåm med to og to utøvere.