Skikonkurranser i Norge

Nordmenn elsker skirenn, og mange begynner å konkurrere allerede som småbarn. Da handler det mest om å gjennomføre, men mange barn begynner faktisk å konkurrere på alvor når de er ganske små, og det er nok derfor rekrutteringen til norske landslag er så god.

skiing_73165219

Espen E / Shutterstock.com

Langrenn

Langrenn er den mest populære formen for skikonkurranser i Norge, og det arrangeres både sprint, NM, internasjonale verdenscuprenn og langløp som Birkebeinerløpet. Turrenn og skiorientering er andre konkurranserenn.

Skiskyting

Selv om langrenn fremdeles har flest utøvere, er skiskyting en voksende idrett. Stadig flere barn og unge begynner med skiskyting, både fordi det er morsomt og fordi det er spennende.

Hopprenn

Hopprenn og skihopping har lange røtter i Norge, og mange driver med hoppsport enten på amatørnivå eller mer profesjonelt.

Kombinert

Kombinert er en kombinasjon av hopprenn og langrenn. Norge har mange gode utøvere innen kombinert, selv om rekrutteringen er lavere enn til andre skiidretter. Det finnes heller ingen kvinnelandslag i kombinert.

Alpint

Alpint er sporten for den som elsker fart. Slalåm er en litt langsommere disiplin, men krever desto mer teknikk.

Skicross

Skicross er en nyere form for skisport, og også denne sporten byr på høy fart. I tillegg må utøverne ha teknikk og koordinasjon.