På skitur i Norge

Å gå på ski er fin trening, og skiturer kan være så mangt. De kan være korte eller lange, flate eller bratte, alt etter eget ønske.

skiing_norway_352745051

Klassiske skiturer

Den klassiske norske skituren er å gå fra hytte til hytte i fjellheimen. Det er mange som fortsatt holder på denne tradisjonen, spesielt i påska. Da kan man besøke turistforeningens hytter, eller man kan ha egen hytte som base og nøye seg med turer i nærheten av hytta.

Barnevennlige turer

Har man små barn, kan man selvsagt ikke ta dem med på altfor lange turer. Hvis barna blir slitne, blir de frosne og lei av turen. Det fører til sutring og klaging, og det kan også gi barna negative opplevelser med ski. Det kan igjen føre til at de mister lysten til å gå på ski senere. Sørg derfor for at turer med barn er korte, lette og morsomme.

Toppturer

I de senere årene har det blitt stadig mer populært å gå på topptur med ski. Da bruker man spesielle ski, såkalte randonnee-ski. Disse skiene har en spesiell såle som gjør at man kan gå opp bratte bakker uten å skli baklengs. På toppen fjernes sålen, og man kan kjøre nedover fjellsiden.