Idrettsutøvere som spiller poker

Hvorfor i all verden er det så mange idrettsutøvere og tidligere berømte sportsutøvere som liker å spille poker? Skyldes det kun lukrative markedsføringsavtaler med forskjellige aktører i kasinobransjen? Dette er nok en liten del av forklaringen, men det finnes nok mange flere grunner til at spenningen ved pokerbordet trekker til seg atleter.

For å nå helt opp til toppnivå i en hvilken som helst sport, må man ha et helt utrolig konkurranseinstinkt. Vil man bli best i sporet, i bakken, på banen, eller hvor det nå måtte være, så må man være villig til å virkelig satse alt og konkurrere knallhardt både med seg selv og med andre. I poker er det samme konkurranseinstinktet nødvendig, og her får idrettsutøvere utløp for noe som nok ligger i blodet deres hele tiden. På samme måte som i idrett må man trene opp styrken sin, selv om denne i poker er enda mer på det mentale planet, og man må avsløre motstanderens svakheter. Begge aktiviteter har et element av kalkulert risiko. En annen grunn er at tidligere profesjonelle idrettsutøvere har de pengene som skal til for å spille poker på profesjonelt nivå.

petter-northug

Racer både i skisporet og i poker

Petter_NorthugAt norske Petter Northug er en racer i sporet, er det vel ingen tvil om. Langrennsløperen fra Nord-Trøndelag har hele to OL-gull og tretten VM-gull på merittlisten. Det ble mye blest rundt Northug etter en bilulykke i 2014, er man nysgjerrig på den hendelsen kan man blant annet lese om den i boken Northug – en familiehistorie av Sverre M. Nyrønning. Northug har vært en begeistret og ihuga pokerspiller i mange år, på nett, men skiesset har også deltatt på en rekke turneringer, blant annet i Vegas.

Snøbrettvidunder med pokerfjes

Zoe Gillings-Brier er utvilsomt den britiske snøbrettdronningen. Hun deltok i vinter-OL i 2014, der hun ble nummer ni. Zoe Gillings-Brier konkurrerer i så kalt snøbrettcross. Denne dama har mange jern i ilden, som proff atlet, forretningskvinne og pokerspiller. Hun har startet opp flere ulike foretak. Gillings-Brier er en populær figur i mediene, både som skribent og som deltager i pokerturneringer. PokerStars er sponsor for snøbrettstjernen, mens hun trener fram mot OL i 2018. Hun sier at poker gir henne noe av det samme adrenalinkicket som hun får av snøbrettkjøringen, og at hun liker alle muligheter til å konkurrere.

Fotball- og pokerstjerne

ronaldoDen tidligere brasilianske fotballstjernen Ronaldo er også pokerfan, og han spiller poker for PokerStars, og har gjort det ganske bra i det populære spillet. Hvordan kan det ha seg at så mange gode fotballspillere også er gode spillere i poker? Hos Ronaldo må konkurranse- og vinnerinstinktet være usedvanlig sterkt. Han regnes som en av tidenes beste fotballspillere, men han spilte sin siste kamp i 2011, en landskamp mot Romania. Han skal ha sagt at poker gir ham noe av den samme følelsen som han fikk av å spille fotball på toppnivå. Ronaldo skal ha vunnet hele 30.000 pund på et PokerStars Caribbean Adventure i fjor.

Vinner i tennis og i poker

Boris Becker er vel et navn de fleste har hørt i en eller annen sammenheng. Den tyske tidligere tennisspilleren har en ganske eventyrlig karriere bak seg som idrettsutøver. Han utførte kunststykket å vinne Wimbledon bare 17 år gammel! Mannen med klengenavnet “Boom Boom” og “Baron Von Slam” har nå lagt opp som tennisspiller, men han henger fortsatt med, som trener for serbiske Novak Djokovic, som er ansett som en av verdens beste tennisspillere i dag. Boris Becker driver for øvrig med en rekke ting etter at han la opp, en av disse er poker. Han har svært lenge vært en del av PokerStars team av idrettsutøvere. Det er sagt at han framviser den samme intensiteten ved pokerbordet som han var kjent for på tennisbanen. Etter en lang tenniskarriére er det kanskje ikke rart at Becker måtte finne andre aktiviteter som kunne tilfredsstille konkurransesuget.