Hvordan blir man proff på langrennsski?

Skal du bli proff i langrenn, må du være villig til å ofre en del. Det koster å bli best, og man må kanskje prioritere tidsbruken sin litt annerledes.

skiing_310313642

Tren mye

Øk antall treningstimer. Det høres kanskje drøyt ut på trene 17 timer i uka, men de beste utøverne legger faktisk ned 100 timer i måneden, og rundt 1000 timer i året. Skal man bli god, må man også trene variert, det vil si at man trener både styrke, utholdenhet, teknikk og balanse. Kontakt gjerne en langrennstrener som kan hjelpe til å sette opp et personlig treningsprogram.

Fokuser på teknikk

Det hjelper ikke å være sterk dersom teknikken er dårlig, så tren på teknikk under hver eneste treningsøkt. Finn videoer på nettet, eller snakk med en trener om teknikken din. Ofte er det lurt å la andre vurdere teknikken din, ettersom det er vanskelig å se alle detaljene selv.

Tren utholdenhet

Kondisjonstrening er avgjørende for å bli god og rask i sporet. Når kondisjonen er god, økes kroppens oksygenopptak, og man holder ut lenger. Tren ofte for å få best mulig effekt. Utholdenhet forbedres både med lavintensiv trening og høyintensiv trening, gjerne i form av intervalltrening på ski eller rulleski.