Det beste kostholdet for vintertreningen

Skal man ha overskudd til å trene, må man spise sunt og variert. Det gjelder ikke minst når man skal trene om vinteren. Da trenger kroppen ekstra mye energi for å holde seg varm.

food_284916656

Vinterslapphet

Mange opplever vinterslapphet og vinterdepresjoner. Begge disse tingene kan bekjempes med frisk luft, godt kosthold og en aktiv livsstil. Er man ute og trener hver dag, får man både mosjon og luft. Hvis man i tillegg spiser ekstra mye frukt og grønnsaker, føler man seg mindre slapp og uopplagt om vinteren.

Fargerik mat

Frukt og grønnsaker som har sterke farger har mange vitaminer. Dette er en god regel når man skal velge mat. Plukk fargerike grønnsaker når du er i butikken, og spis gjerne mer grønnsaker enn vanlig om vinteren. Rå grønnsaker er best, men kokte grønnsaker inneholder også sunn næring. Spis frukt som mellommåltid.

Spis variert

Kroppen trenger mange ulike næringsstoffer, så sørg for at du spiser variert. Spis mye fisk og kornprodukter, men få også i deg egg, kjøtt og melkeprodukter. Bær inneholder også mange viktige vitaminer. Drikk mye vann selv om det er kaldt ute. Kroppen trenger vann for å holde seg i gang. Tilsett ekstra grønnsaker til alle de daglige måltidene.